Darrera cada imatge hi ha una història…

L’amiga de l’Ariadna

Avui us explicarem la historia de l’Ariadna. Una història d’amistat i de regals inesperats.
L’Ariadna va arribar el primer dia de les colònies molt contenta i alhora espantada.
Sovint ja passa amb les emocions, que venen totes barrejades.
Com ella, tota la resta érem un sac de nervis. Les nenes, nosaltres, les educadores, i mares/pares també…tot i que sempre intenten fer el cor fort.
Doncs bé, els primers dies van ser durillus per l’Ariadna, tot era nou. L’entorn, les companyes, els passos de dansa, el menjar, les habitacions, fins i tot el berenar!
Van anar passant els dies i tot va anar de millor a increïble. De passar a conèixer a una sola nena, es va fer amiga de totes elles. Ja se sentia més segura, tots el passos eren seus i feia propostes ben interessants.  I sabeu que?! … el penúltim dia, quan estàvem assajant l’espectacle de fi de colònies a fora el prat, una papallona va decidir fer-se amiga de l’Ariadna.  Si si com ho sents!
Voleiava veloç i en espirals, i de sobte es va parar als seus pantalons curts. Ni l’Ariadna ni la papallona no es van moure, ni tampoc espantar… va ser amor a primera vista! Totes vam al·lucinar i per no espantar a la papallona ens vam quedar observant. I no us penseu que va ser un moment, que va!
Marxava a donar un tomb i tornava amb l’Ariadna. Fins i tot ens va donar temps de fer-los aquest retrat que veieu a totes dues.
Imagino que deveu estar pensant que la papallona hi va anar perquè els pantalons color groc ataronjat s’assemblaven força al color de seves les ales. I des d’una mirada científica si que és cert. Gràcies al gen anomenat WntA i segons un estudi del STRI (Smithsonian Tropical Research Institute) els lepidòpters adopten, sobretot per supervivència, el color que s’adequa a la coloració del seu entorn, al paisatge on viuen i s’alimenten. Així doncs l’Ariadna li devia semblar un flor ben gran on sentir-se segura mentre feia un bon àpat.
Sempre podem mirar les coses amb diferents perspectives i fer-nos preguntes. Com és que l’Ariadna es va posar aquells pantalons aquell dia? Com és que no hi ha una marca de roba especialitzada en atraure papallones?
… us imagineu?!
Doncs jo, que encara sóc a temps, em demanaré uns pantalons atrau-papalones per reis i de pas unes colònies de dansa!!
El nom de la nostra protagonista és fictici però aquesta historia és real i va passar a Creix amb Dansa 2018.